Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street (2007)

0


Λίγα λόγια για την ταινία (musical):

Σκηνοθέτης είναι ο Tim Burton, αυτομάτως καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια μεγαλοφυής παράγωγη που έρχεται από έναν άλλο κόσμο και μια διαφορετική πραγματικότητα. Μιλάμε για έναν κόσμο πιο σκοτεινό από τον δικό μας, πιο παραμυθένιο, άρρωστο μερικές φορές, άκρως εθιστικό και γενικά σου αποκαλύπτει πράγματα από εκείνα που ξέρεις πολύ καλά ότι εσύ θα τα κρατούσες μυστικά για πάντα.

Πρωταγωνιστεί ο Jhonny Deep, και ως συνήθως "δίνει ρέστα" και αυτή τη φόρα σε καινούργια ύδατα καθώς του ζητήθηκε να τραγουδήσει λυρική μουσική. Επίσης παίζουν οι Helena Bonham Carter και Alan Rickman μεγάλα ταλέντα και οι δύο.

Σίγουρα μπορούμε να πούμε πολλά παραπάνω, αλλά καλύτερα να το αφήσουμε στους ειδικούς...

Soundtrack:

Την μουσική και τους στίχους τα έγραψε ο Stephen Sondheim είναι δύσκολο να περιγράψεις αυτό το τεράστιο έργο με απλά λόγια γιατί περιέχει πολλά στοιχεία εξειδικευμένα για κλασικούς μουσικούς. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική συνήθως βασίζετε και σου μεταφέρει κάποια βασικά συναισθήματα (ρομαντισμό, πόνο, χαρά, θυμό κτλ). Η κλασική μουσική απ την άλλη μεριά, περιγράφει όλα τα προηγούμενα συν λεπτομέρειες όπως το που διαδραματίζονται όλα, τις κινήσεις πού κάνουν οι πρωταγωνιστές και τα αντικείμενα, σκέψεις πού κάνουν οι άνθρωποι τις στιγμές που βιώνουν κάποια συναισθήματα και τις περισσότερες φόρες χωρίς να υπάρχουν καν στοίχοι.

Το soundtrack του Sweeney Todd μπορούμε να το πούμε μια "Σκοτεινή Οπερέτα". Χρησιμοποιεί τεχνικές όπως "αντίστιξη", δηλαδή ένας μουσικός διάλογος βασισμένος σε κανόνες μεταξύ των ερμηνευτών και επίσης υπάρχουν πολλά μοτίβα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του έργου έχοντας όμως διαφορετικό νόημα κάθε φορά. Το στυλ της σύνθεσις του έχει συγκριθεί με αυτό του Sergei Prokofiev.

O Jhonny Deep κάνει μια δυνατή ερμηνεία και αφήνει τους πάντες άφωνους με το ταλέντο του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, πριν δεχτεί να πάρει τον ρόλο τον ρώτησαν αν είναι σε θέση να το βγάλει εις πέρας και η απάντηση που έδωσε ήταν "Δεν ξέρω". Τελικά αποδείχτηκε ότι μπορεί και με το παραπάνω.

Καλή ακρόαση...!

Sweeney Todd - Epiphany



Ακούστε επίσης:
Sweeney Todd - Johanna
Sweeney Todd - No Place Like London
Sweeney Todd - The Ballad of Sweeney Todd

Κανένα σχόλιο στο "Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street (2007)"

Δημοσίευση σχολίου