Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

Fad Gadget

0


Fad Gadget, ή απλά Frank Tovey (R.I.P.). Βρετανός και θρύλος στους τομείς της electro/industrial/post punk/new wave μουσικής.

Πάντα πρωτοπόρος, με έντονο ύφος πειραματισμού, το οποίο διατήρησε σε όλη την καριέρα του. Κάθε ζωντανή εμφάνιση ήταν μια ακόμη πρόκληση, αφού αυτός ο καλλιτέχνης ξέφευγε από τα νερά του αυστηρά μουσικού και ενσωμάτωνε πολλα οπτικά, θεατρικά στοιχεία. Σε αυτό συνέβαλαν οι σπουδές του στις οπτικές τέχνες και την μίμηση, ένας τομέας στον οποίο είχε καταφύγει μετά την αρχική και νεανική του απογοήτευση όσον αφορά την παραγωγή μουσικής και την εκμάθηση διάφορων μουσικών οργάνων. Όπως δήλωνε ο ίδιος και συμφωνώ απόλυτα, τελικά αυτή η "αμάθεια" και η έλλειψη ουσιαστικής μουσικής παιδείας είναι αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει μοναδικότατους ήχους. Πιστεύω ότι τέτοιους καλλιτέχνες χρειαζόμαστε, που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που πάνω απ΄όλα εκφράζονται(!) πέρα από τους μουσικούς συμβιβασμούς και τελικά ωθούν όλο και πιο μπροστά αυτό που λέγεται τέχνη.

Είχε 4 ολοκληρωμένους δίσκους στο ενεργητικό του, με τον πρώτο να κυκλοφορεί το 1980, και τέλος ένα πληρέστατο διπλό "Best Of" CD. Το τελευταίο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν τους ήχους του μοναδικού Fad Gadget. Προτείνεται στους φίλους των Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, Cabaret Voltaire, The Normal...

Ακολουθεί το κομμάτι με το οποίο γνώρισα τον Fad Gadget, και παραμένει το αγαπημένο μου από τον εν λόγω καλλιτέχνη.
(Σατιρίζει τον τρόπο που τα περιοδικά και τα μέσα μας επιβάλουν την εικόνα του "ιδανικού" μέσω της συνεχόμενης προβολής. Έτσι, πολλοί άνθρωποι παραπλανώνται από τα μοντέλα και τις μοντέλες και κινδυνέυουν να χάσουν όχι μόνο την φυσική τους ταυτότητα αλλά και το τι τελικά βλέπουν σαν φυσιολογικό, θεμιτό και συνηθισμένο.)



Ακούστε επίσης:
Fad Gadget - King of the Flies
Fad Gadget - Back to Nature
Fad Gadget - Love Parasite
Fad Gadget - Saturday Night Special
Fad Gadget - I Discover Love
Fad Gadget - For Whom The Bell Tolls
Fad Gadget - The Box

Κανένα σχόλιο στο "Fad Gadget"

Δημοσίευση σχολίου