Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

Παύλος Παυλίδης

0

'Όταν ήμουν δευτέρα ή τρίτη γυμνάσιου, έπαιζαν στην Κέρκυρα τα " Ξύλινα Σπαθιά " , πρέπει να ήταν το δεύτερο live που είχα δει πότε, πρώτο ήταν οι "Μπλε". Καβάλα σε ένα "Town Mate 50 cc" και μία απόσταση 70 χιλιομέτρων, εγώ και ο κολλητός μου πωρωμένοι τότε (και σήμερα) με Ελληνικό Ροκ, φτάσαμε επιτέλους στο club της συναυλίας.

Περιττό να πω ότι ήταν μια εμπειρία αξέχαστη και δεν οφειλόταν μόνο στο νεαρό της ηλικίας. Καταπληκτικός ήχος αλλά ακόμα παραπάνω μια καταπληκτική φωνή. Ο Παύλος Παυλίδης ήταν μοναδικός και πολύ original. Δύναμη στη φωνή, μελωδίες ανεπανάληπτες που συνεχίζει να έχει και σαν solo καλλιτέχνης.

Ξεκίνησε σαν κιθαρίστας στα "Μωρά στη Φωτιά", στη συνέχεια δημιούργησε το ανεπανάληπτο συγκρότημα " Ξύλινα Σπαθιά " και πλέον συνεχίζει μόνος του.

Η μουσική του είναι κατάλληλη για παράλια, βραδάκι, γύρο στις 10, στο ένα χέρι μια μπύρα, τα πόδια μέσα στη θάλασσα να τα βρέχει το κύμα. Ιδανικό σκηνικό που λίγο πολύ, όλοι το έχουμε ζήσει.

Έντονα συναισθήματα , ποιητική διάθεση, πρωτοποριακές ιδέες αλλά παράλληλα ποτισμένες με έναν ρομαντισμό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Όλα αυτά συν και μια δόση αυτοκαταστροφής είναι ο Παύλος Παυλίδης.

Καλή ακρόαση...!


Επιλογή από: Mood Swings
Επιμέλεια κειμένου: Φώτης Χριστακόπουλος


Παύλος Παυλίδης - Δεν είμαι από δω



Ακούστε επίσης:
Παύλος Παυλίδης - Αερικό (live)
Παύλος Παυλίδης - Σπασμένη Πολυθρόνα
Παύλος Παυλίδης - Μόχα

Κανένα σχόλιο στο "Παύλος Παυλίδης"

Δημοσίευση σχολίου