Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Morphine

0


Δεν ξέρω αν κόλλησα με αυτή την μπάντα επειδή τη στιγμή που την πρωτάκουσα ήταν το τέλειο soundtrack μιας τέλειας βραδιάς ή αν θα γινόταν ούτοσι άλλος πολύ απλά επειδή έχει μια ποιότητα που δεν την συναντάς εύκολα στην εποχή μας.

Βραδάκι στην Κέρκυρα, ουρανός γεμάτος αστερία και όλοι μας καθόμασταν κατάχαμα γύρο από μια μικρή σκηνή ακούγοντας τον ζωντανό Θρύλο Γιάννη Αγγελάκα με τους Επισκέπτες. Η βραδιά ήταν ανατριχιαστική και ανεπανάληπτη· και αφού τελείωσε ακούστηκαν μερικά τραγούδια από τον ηχολήπτη, ένα από αυτά ήταν το "Early to Bet" από τους Morphine.

Ξεκίνησαν το 1990 στην Αμερική παίζοντας Jazz/Rock με Blues στοιχεία. H ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δεν έχουν κιθάρα στο σχήμα τους αλλά βασίζονται σε ένα βαρύτονο σαξόφωνο (Dana Colley ), κρουστά (Jerome Dupree) και μπάσο/φωνητικά από τον Mark Sandman. Παρένθεση, τα φωνητικά και ο ήχος τους είναι εντυπωσιακός.

Το 1999 o Mark κατέρρευσε πάνω στην σκηνή την ώρα μιας συναυλία τους στα προάστια της Ρώμης. Το επίσημο πόρισμα ήταν ανακοπή καρδιάς.

Some day there’ll be a cure for pain,
And that’s the day I throw my drugs away
” - Mark Sandman

Καλή ακρόαση.

Morphine - Candy



Ακούστε Επίσης:
Morphine - The Night
Morphine - Early To Bed
Morphine - Buena
Morphine - All Wrong (alternate version)



Κανένα σχόλιο στο "Morphine"

Δημοσίευση σχολίου