Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

The Black Keys

0

Οι "The Black Keys" είναι ένα blues-rock συγκρότημα από την Αμερική το οποίο σχηματίστηκε το 2001 και αποτελείται από τον Dan Auerbach (φωνητικά, κιθάρα) και τον Patrick Carney (ντραμς). Το όνομα της μπάντας το εμπνεύστηκαν από έναν σχιζοφρενή καλλιτέχνη και φίλο τους συμπατριώτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον όρο "black keys" για να περιγράψει πράγματα που απεχθανόταν η άτομα που δεν εμπιστευόταν.

Αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μεγάλα στούντιο και κάνουν τις ηχογραφήσεις, την παράγωγή και τις μίξεις, οι ίδιοι. Συχνά, στα τραγούδια τους θα ακούσεις ήχους απο το περιβάλλον και τη φύση (όπως κελάηδημα πουλιών). Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά τους είναι, οι lo-fi τεχνικές ηχογράφησης και η προτίμησή τους για το "απλό".

Δέχτηκαν πολλές θετικές κρητικές και κέρδισαν την αναγνώριση από το ευρύ κοινό με το ντεμπούτο album τους, "The Big Come Up (2002)". Το "Time magazine" τους κατεγραψε στα “10 Best Acts of 2003” (μετά από τους OutKast και τους White Stripes) και πήραν πολύ καλή κριτική από το "Rolling Stone Magazine".

Enjoy...!

The Black Keys - Tighten Up



Ακούστε επίσης:
The Black Keys - Everlasting Light
The Black Keys - Strange Times
The Black Keys - Psychotic Girl



Κανένα σχόλιο στο "The Black Keys"

Δημοσίευση σχολίου