Τρίτη, Ιουλίου 20, 2010

First Blood

0


First Blood, μια φράση εμπνευσμένη από τον Rambo! Αυτή η μπάντα βέβαια της δίνει μια νέα μουσική υπόσταση και την κάνει συνώνυμο του δυνατού Thrash ξεσπάσματος, του Punk ρυθμού και φυσικά ακόμα περισσότερο των θανατηφόρων Breakdowns! Μή σας ξεγελάσει όμως μονάχα η μουσική, το υπόλοιπο της ουσίας που πρεσβεύουν κρύβεται στα ιδιαίτερα φωνητικά και φυσικά στους πολυ εκφραστικούς στίχους, βγαλμένοι από την συχνά σκληρή καθημερινότητα.

Ξεκίνησαν το 2003 στο San Francisco με το πρώτο τους EP, ακολούθησε ένα Split και επιτέλους το 2006 απολαύσαμε το πρώτο τους album με τίτλο "Κillafornia". Μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ολοκληρωμένη δουλειά τους, ενώ αναμένεται το 2ο album πριν το τέλος του 2010.

Πιστεύω ότι αξίζουν να μπουν στην δισκοθήκη (ή έστω σκληρό δίσκο!) όλων των Metal οπαδών και όχι μόνο. Γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι και η μουσική, όπως και η τέχνη γενικότερα, έχει την μοναδική ιδιότητα να φλερτάρει με τα συναισθήματά μας. Έτσι, την επόμενη φορά που η μοναξιά ή η απαισιοδοξία θα μας πλημμυρίσει, (ή θα χρειαστούμε αυτό το κάτι παραπάνω στο γυμναστήριο), οι First Blood θα είναι εκεί για να μας αναπληρώσουν το ηθικό και να μας κάνουν πολεμιστές ζωής.

Δυστυχώς δεν έχουν κάποιο επίσημο video clip, το παρακάτω κομμάτι (του 1ου album) όμως αναφέρεται σε μια καθημερινή λειτουργία στην σχέση ανθρώπου-ζωής-κοινωνίας, όπου, σαν την παλίρροια, πρώτα δίνεις και μετά παίρνεις μέχρι να βρεθεί επιτέλους μια εσωτερική γαλήνη και ηρεμία.

First Blood - Tides



Ακούστε επίσης:
First Blood - Unbroken
First Blood - Conflict
First Blood - Suffocate
First Blood - Victim



Κανένα σχόλιο στο "First Blood"

Δημοσίευση σχολίου