Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2010

Janelle Monáe

0


Είναι εμπειρία!!! Όταν την άκουσα βίωσα ένα συναισθηματικό "overload". Σε ενθουσιάζει με την μοναδικότητα της και καλείσαι να αντιληφθείς τόσους ήχους, λόγια και χρώματα μέσα από την μουσική της...!!

Η "Janelle Monáe Robins" γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1985 στο Kansas City. Είναι μια Indie Pop και Soul τραγουδίστρια-στιχουργός, χορεύτρια, παραγωγός και ηθοποιός. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει θέατρο σε μια δραματική σχολή επειδή το πρωταρχικό της σχέδιο ήταν να ακολουθήσει μια καριέρα στο Broadway. Σύντομα όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην μεγάλη της αγάπη, την μουσική, μια τέχνη η οποία σύμφωνα με την ίδια, έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.

Στην Wondaland Arts Society με ομοϊδεάτες νέους καλλιτέχνες έκανε αρκετές εμφανίσεις στο Idlewild,όπου εμφάνισε τα τραγούδια της "Call The Law" και "In Your Dreams". Μέχρι το 2007, η Monáe ήταν έτοιμη να κυκλοφορήσει την πρώτη της σόλο δουλειά, με τίτλο "Metropolis". To EP της γενικά δέχτηκε πολύ καλές κριτικές και χάρισε στην Monáe την υποψηφιότητα το 2009 για το Grammy βραβείο για την καλύτερη Urban/Alternative εκτέλεση για το single της "Many Moons". To single της, "Open Happiness", παρουσιάστηκε το 2009 στην τελική σαιζόν του American Idol. Επίσης το album της "ArchAndroid" κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 2010 κ οι κριτικές ήταν πολύ καλές.

Ο όλος σάλος γύρο από το όνομα της μου θυμίζει εποχές Black Eyed Peas, όταν και αυτοί έκαναν το μεγάλο μπαμ...!!

Enjoy!

Janelle Monae - Dance or Die



Επίσης ακούστε :
Janelle Monae - Cold War
Janelle Monae - Many Moons

Κανένα σχόλιο στο "Janelle Monáe"

Δημοσίευση σχολίου