Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

pink floyd

0
λοιπόν. σκέφτηκα πολύ για το τί θα γράψω, δηλαδή τί θα παρουσιάσω. η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου ήρθαν πολλά συγκροτήματα, και πολλά άλμπουμ στη συνέχεια για τα οποία αξίζει να γίνει λόγος και δεν είδα παρόμοια ποστ ως τώρα. παρ'ολα αυτά κατέληξα σε ένα συγκρότημα και φυσικά σε ένα άλμπουμ. την ιστορία του συγκροτήματος θα προσπαθήσω να την ξετυλίξω σε κάποιο απο τα επόμενα ποστ μου, αλλά ο λόγος γίνεται για το άλμπουμ wish you were here των pink floyd. να ξεκινήσω με μια ερώτηση αντί με μία πρόταση. ποιός δεν έχει ακούσει γι'αυτούς? κανείς υποθέτω αλλά για όσους στα αλήθεια δεν έχετε ακούσει ποιοί είναι και τί έχουν προσφέρει στον χόρο της μουσικής πηγαίνετε εδώ, και διαβάστε, ξεστραβωθείτε, όπως προτιμάτε... στο θέμα μας.

το wish you were here που λέτε είναι το album με τον περισσότερο συναισθηματισμό απο όλα τους. να σας πω γιατί. αρχικά είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ιδρυτή των pink floyd, mr. Syd Barrett. απεριόριστος σεβασμός στο άτομό του. συνεχίζω. ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε ένα φθινοπωρινό πρωινό του '75 και μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός απο το μουσικό κοινό. για την ακρίβεια πιστεύω πως οι φαν των pink floyd αν τους πεις να σου διαλέξουν 2 άλμπουμς, αυτά είναι τα πρώτα που θα τους έρθουν στο μυαλό. το dark side of the moon (πάντα τη πρωτιά έπερνε αυτό) και το wish you were here. περιέχει πολλά jazz στοιχεία στον ήχο, και ειδικότερα στο υπέρτατο κομμάτι shine on you crazy diamond και καθώς ξετυλίγεται η μουσική στα αυτιά του ακροατή κατά ένα μαγικό τρόπο, τον ζεσταίνει. λίγο οι κιθάρες, λίγο το σαξόφωνο, λίγο η σαγηνευτική φωνή του david στο ομώνυμο κομμάτι μπορεί άνετα να συγκινήσει βαθύτατα τους πάντες. ενώ λοιπόν ο δίσκος αυτός δεν είναι μεγάλος σε διάρκεια σας διαβεβαιώ πως είναι τεράστιος σε μουσική και συναισθηματική ποιότητα. σας αφήνω με τον αγαπημένο μου στίχο να ανναρωτιέστε πόσο μπροστά μπορεί να ήταν ένα μάτσο νέοι μουσικοί όταν μένει στη ψυχή μας μετά απο 20 χρόνια, αυτό:

we're just two lost souls swimming in a fish bowl.. year after year.. running over the same old groud, what have we found? the same old fears.. wish you were here...

Official Website

Pink Floyd - Wish You Were Here (live)







Επίσης ακούστε:
Pink Floyd - Hey You
Pink Floyd - Goodbye Blue Sky

Κανένα σχόλιο στο "pink floyd"

Δημοσίευση σχολίου