Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

The Burger Project

1


Για τους Burger Project πολλά έχουνε αρχίσει να γράφονται και να συζήτιουνται τόσο στα μέσα όσο και σε παρέες και «μουσικοφιλικά» πηγαδάκια. Στα πλαίσια της ανακύκλωσης και του sustainable development λοιπόν, παγκόσμια τάση που πιστεύω πως αναπόφευκτα επηρεάζει και την μουσική βιομηχανία, πολλές μπάντες «διασκευών» ξεφυτρώνουνε σαν τα μανιτάρια, μελωδίες και συνθέσεις ανακυκλώνονται και επανακυκλοφορούν.

Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι ακριβώς παίζουνε οι Burger Project, θα μας πάρει ώρες και θα αναμασήσω ειπωμένα πράγματα. Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι η προσωπική μου γεύση, η αίσθηση ότι τα παιδιά παρόλο που κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζονται μπάντα διασκευών (cover band) καταφέρνουν με έναν μοναδικό τρόπο να κρατούν το ύφος του original κομματιού δημιουργώντας παράλληλα μια εντελώς νέα ολόδική τους ταυτότητα. Και αυτό είναι επίτευγμα!

Ναι, είναι δικά μας παιδιά, Athens is where they live in όπως λένε και οι ίδιοι.
Ναι, έχουν τρομερή μουσική-καλλιτεχνική παιδεία (inside info).
Ναι, πάνω από όλα είναι καλά παιδιά με το μοναδικό ταλέντο να προσφέρουν τόνους κεφιού.

Γνωρίζετε πολλές τέτοιες μπάντες?

The Burger Project - Take my Breath AwayΠροσωπικό αγαπημένο η διασκευή που έχουν κάνει στο Love and Marriage (είναι το τραγούδι από την ομότιτλη σειρά και θα το βρείτε στο myspace τους.

1 Σχόλια στο The Burger Project

12:15

ta spane..! kai ontws fenete h paidia tous ;)

Δημοσίευση σχολίου