Σάββατο, Ιουλίου 17, 2010

Iron & Wine

0

Οι "Iron & Wine" είναι μια μπάντα που αποτελείτε από τον Sam Beam, καθηγητής στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών και design, στο Μαΐάμι, Φλόριντας. Έγραφε μουσική για αρκετά χρόνια και μόλις έπεσε στα χέρια του ένα μηχάνημα για ηχογράφηση ετοίμασε το πρώτο του demo. Μοίραζε το CD από δω και κει μέχρι που το άκουσε ο ιδιοκτήτης της "Sub Pop Records" και του πρότεινε συμβόλαιο. Αυτή ήταν η αρχή για έναν μεγάλο ταλέντο και μερικά απίστευτα τραγούδια που θα ακολουθούσαν.

Το πρώτο του άλμπουμ το ηχογράφησε σε ένα "home studio" μόνος του και χαρακτηριστικό της μουσικής του ήταν οι άπλες ενορχηστρώσεις με κιθάρα και banjo. Στην πορεία τα επόμενα άλμπουμ είχαν πιο καλές παραγωγές και έκαναν αρκετή επιτυχία σε Αμερική και Ευρώπη. Έχει επιρροές από Nick Drake, Simon and Garfunkel, Neil Young και Elliott Smith.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η φωνή σε συνδυασμό με τα δοκιμασμένα πλέον μελαγχολικά και όμορφα περάσματα της country/folk μουσικής ήταν δύσκολο να αποτύχει, παρόλο τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στο είδος. Αν και δεν είμαι φανατικός οπαδός του "ρομαντικού" τραγουδιού οι "Iron & Wine" με έβαλαν σε σκέψεις. Ίσως η αποδοχή ενός "ρόλου" σου προσφέρει πολλά, ασχέτως αν δεν σε βρίσκει 100% σύμφωνο.

Καλή ακρόαση...

Iron and Wine - Boy with a Coin



Ακούστε επίσης:
Iron and Wine - Such Great Heights
Iron and Wine - Naked As We Came
Iron and Wine - Pagan Angel And A Borrowed Car

Κανένα σχόλιο στο "Iron & Wine"

Δημοσίευση σχολίου