Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Johnny Cash vs N.I.N

0


 Ο Johnny Cash ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μουσικούς του 20ού αιώνα . Η καριέρα του κυρίως στην country μουσική ήταν σχεδόν επική . Έχει γράψει περίπου 500 τραγούδια , πούλησε πάνω από 53 εκατομμύρια δίσκους και έλαβε 15 βραβεία grammy.
Μια από της ιστορικότερες στιγμές στην σύγχρονη rock εποχή είναι αυτή όπου ο Johnny Cash σε ηλικία 70 ετών αποφασίζει να διασκευάσει το ανεπανάληπτο τραγούδι "hurt" των Nine Inch Nails . Αυτό έμελλε να είναι και το τραγούδι με το οποίο έκλεισε την μεγαλειώδη του καριέρα , να μας κάνει εμάς τους νεότερους να τον αγαπήσουμε και να ανατριχιάσουμε από τις ερμηνείες του .
Θα τον παρομοίαζα σαν τον αντίστοιχο Καζαντζίδη της Αμερικής , μιας και η country μουσική είναι κάτι σαν την ελληνική λαϊκή μουσική , οπότε αν μπορούσαμε να φανταστούμε τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη να διασκευάζει τραγούδια των Τρύπες , θα είχαμε ένα αντίστοιχο ανατριχιαστικό αποτέλεσμα !
Ποια από τις 2 εκτελέσεις είναι καλύτερη δεν μπορώ να αποφασίσω μιας και οι 2 είναι εκπληκτικές , αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως όταν ο Trent Reznor των N.I.N ο οποίος έγραψε το "hurt" άκουσε τον Johnny Cash να το ερμηνεύει , δήλωσε πως ζήλεψε πάρα πολύ και αισθάνθηκε σαν κάποιος να έκλεψε το κορίτσι του!

Johnny Cash - Hurt



N.I.N - Hurt (live)

I hurt myself today

to see if I still feel

I focus on the pain

the only thing that's real . . .



Ακούστε επίσης :
Johnny Cash - Personal Jesus (depeche mode cover)

Κανένα σχόλιο στο "Johnny Cash vs N.I.N"

Δημοσίευση σχολίου